Gemeente Aartselaar
Gemeente Aartselaar
16 mrt. 2023

Tekening leerling Cade fleurt glasbol op

2 afbeeldingen

Onder het motto ‘Geen brol langs de glasbol’ organiseerden IGEAN en het Lokaal Bestuur Aartselaar een tekenwedstrijd. Leerlingen uit de Aartselaarse basisscholen konden een ontwerp indienen om een glasbol van een creatief jasje te voorzien. Emma uit klas 5A van Cade viel in de prijzen. Haar ontwerp zal drie jaar pronken op de glasbol in de della Faillelaan, de Baron van Ertbornstraat en de Jan Blockxlaan.

In het najaar schreef IGEAN samen met het Lokaal Bestuur Aartselaar een tekenwedstrijd uit voor alle Aartselaarse lagere scholen. Alle leerlingen van het 5e en 6e leerjaar werden uitgedaagd om een eigen ontwerp voor een glasbol te creëren. Allen maakten ze een tekening waarmee ze familie en buren willen aanmoedigen om de omgeving rond de glasbol proper te houden.

Uit alle inzendingen werd een top 3 gemaakt. Inwoners, familie, klasgenootjes… konden online hun stem uitbrengen en kozen het winnende ontwerp. De fleurige tekening van Emma (Cade, klas 5A) kreeg de meeste stemmen. Haar tekening zal drie jaar lang te bewonderen zijn op de glasbol in de della Faillelaan (parking CC ’t Aambeeld, Bib en Cade), de Baron van Ertbornstraat (parking Wolffaertshof) en de Jan Blockxlaan. Vrijdag 10 maart werd de gewrapte glasbol officieel ingehuldigd in aanwezigheid van de hele klas van Emma.

IGEAN organiseerde deze wedstrijd in 25 gemeenten. In totaal namen honderden leerlingen deel aan deze actie. De tekenwedstrijd maakt deel uit van een project waarbij IGEAN inzet op extra sensibilisatie en handhaving bij lokale besturen en inwoners. Het thema van het project, een schone glasbolomgeving, blijft jammer genoeg een actueel onderwerp. Met deze originele actie willen IGEAN en het Lokaal Bestuur Aartselaar inwoners attent maken om de glasbolomgeving proper te houden.

Leuk
27
Bedankt
9

Activiteit op het digitaal buurtnetwerk Hoplr

Leug
15 vind-ik-leuks
1 reactie
Koekoek
11 vind-ik-leuks
1 reactie
Ten Dorpe
10 vind-ik-leuks
arrow_upward